Hlavní obsah

Ukrajinský řidič kamionu je polským hrdinou

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polským hrdinou letošního léta se stal Ukrajinec Andrij Sirovackyj (48). Stal se svědkem hromadné havárie, při níž zahynulo šest lidí, a bez jeho odvahy by jich bylo nepochybně víc.

Foto: Profimedia.cz

Hromadná nehoda v Polsku, při níž na začátku června zemřelo šest lidí. Řidič kamionu zachránil tři životy.

Článek

Kamioňák, který pochází z Charkova a v Polsku si vydělává na živobytí tři roky, vytáhl ze dvou hořících aut postupně tři lidi, z toho jedno dítě, a litoval jen toho, že se mu jich nepodařilo zachránit víc.

Sirovackyj, který žije se ženou a dvěma dětmi v malé obci Strzelce Krajenské u Štětína, už přes rok čeká na udělení polského občanství.

„Ještě dnes napíši prezidentu Andrzeji Dudovi dopis, aby vaši žádost urychleně a příznivě vyřídil,“ řekl mu štětínský vojvoda Olgierd Glebewicz.

Dříve než tak stihl učinit, pozval prezident Sirovackého k sobě do Varšavy.

Nehoda se stala 9. června na dálnici nedaleko města Štětín na severozápadě Polska. Srazilo se při ní šest osobních aut a jeden kamion. Na místě srážky vypukl velký požár, hasiči těla šesti obětí nalezli až po jeho uhašení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám