Hlavní obsah

Ukrajinský ministr zahraničí se sprostě pustil do Putina

Mezi rozlícené demonstranty u ruského velvyslanectví v Kyjevě se v sobotu večer vmísil i ukrajinský ministr zahraničí Andrij Deščycja, který hodlal Ukrajince uklidnit. Místo toho se připojil ke skandování popěvku, který hrubě uráží ruského prezidenta Vladimira Putina. Incident, který natočila kamera, vyvolal v Moskvě znechucení.

BEZ KOMENTÁŘE: Ministr zahraničí Andrij Deščycja uráží Vladimira Putina

 
Článek

Dav v Kyjevě v sobotu rozbíjel okna ruské ambasády, strhával ruské vlajky a demoloval auta v okolí. [celá zpráva]

Příčinou rozhořčení bylo sestřelení ukrajinského vojenského iljušinu proruskými separatisty v Luhansku. Povstalci navíc o něco později oznámili, že sestřelili i bojový suchoj. [celá zpráva]

Rozlícený dav v sobotu večer vyrazil uklidnit ukrajinský ministr zahraničí Andrij Deščycja, záměr se mu však patrně vymkl z rukou. Na videu, které pořídil zřejmě jeden z účastníků demonstrace, se Deščycja obrací na skupinu protestujících se slovy: "Říkám snad, že jsem proti protestům? Jsem naopak pro. Jsem tu s vámi a volám 'Rusko pryč z Ukrajiny'! Ano, Putin je č..., ano."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruskou ambasádu v Kyjevě napadl rozlícený davVideo: Reuters

Podle ruského ministerstva zahraničí epizoda před ambasádou ukazuje, jací lidé se po pádu prezidenta Viktora Janukovyče dostali k moci. "Je to mimo jakýkoli komentář," řekl pro moskevský rozhlas zmocněnec ministerstva pro lidská práva Konstantin Dolgov.

"Pokud si ministr zahraničí dovolí v přítomnosti kamer takové věci, pak si musí uvědomit, jaké závěry z toho poplynou, co bude následovat. Je to samozřejmě pobuřující," řekl Dolgov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám