Hlavní obsah

Ukrajinská rozvědka se přihlásila k útoku na Smolenský letecký závod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská vojenská rozvědka se přihlásila k nedělnímu útoku na ruský letecký závod ve Smolensku. Podle dřívějších zpráv ruských médií na objekt zbrojního průmyslu zaútočily nejméně dva bezpilotní stroje.

Foto: Profimedia.cz

Ruský stíhací letoun MiG-31, který nese raketu s plochou dráhou letu Kinžal

Článek

„Ano, jde o úspěšnou operaci ukrajinské vojenské rozvědky (HUR), je součástí většího záměru,“ citovala ukrajinská agentura Unian zdroj z rozvědky, podle nějž šlo „o jeden z cílů“.

Zatímco oficiální ruské zdroje uvedly, že oba drony byly zničeny, podle informací zpravodajského ruského telegramového kanálu Baza jeden z bezpilotních strojů po zásahu protivzdušné obrany dopadl na střechu závodu a explodoval.

Podle ukrajinské agentury Unian odvolávající se na nejmenované zdroje byly poškozeny dvě stíhačky MiG-31. Podobná tvrzení nelze nezávisle ověřit.

Smolenský letecký závod se specializuje na opravu a servis již používaných letounů a také na výrobu součástek pro jiné letecké závody.

Zasáhli jsme ruskou továrnu na rakety, oznámila Ukrajina. Rusko tvrdí, že útok odrazilo

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám