Hlavní obsah

Ukrajina hlásí ruské noční útoky v Mykolajivu a Oděse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko v noci na čtvrtek zaútočilo na ukrajinská přístavní města Mykolajiv a Oděsa na jihu země. Nejvážnější je bilance v Mykolajivu, kde útok způsobil požár obytné budovy, zanechal osmnáct zraněných a zatím nespecifikovaný počet zemřelých.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Následky útoku v Mykolajivu

Článek

Devět lidí včetně pěti dětí bylo hospitalizováno. Šéf mykolajivské oblasti Vitalij Kim uvedl, že bylo zasaženo několik budov v centru města, přímo zpod sutin se podařilo zachránit ženu a muže. Podle Kima jsou na místě také mrtví, přesné číslo neuvedl.

Foto: Stringer, Reuters

Dům poničený při útoku v Mykolajivu

Tři noci pod palbou

Třetí noc útoků za sebou zažila Oděsa. Mluvčí oděské vojenské správy Serhij Bratčuk uvedl, že dva zraněné bylo nutné odvést do nemocnice po útoku, který poškodil budovu v centru města. Další útok úřady zaznamenaly mimo město.

V noci na středu se ruský útok zaměřil na oděský přístav, který je klíčový pro vývoz ukrajinských zemědělských komodit přes Černé moře. Moskva tento týden oznámila, že odmítá prodloužit dohody o přepravě ukrajinských zemědělských komodit přes Černé moře.

Ruské údery v Oděse a Čornomorsku zničily 60 tisíc tun obilí, hlásí Kyjev

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám