Hlavní obsah

Ukrajina a Bělorusko se vzácně shodly: za odpálenou trať na hranicích může blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úder blesku odpálil přímo na bělorusko-ukrajinské hranici několik nastražených protitankových min, které zcela zničily železniční trať v obou směrech a poškodily hraniční most.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinsko-běloruská hranice, ilustrační foto

Článek

Uvádí to Ukrajinska pravda s odvoláním na Andrije Demčenka, mluvčího ukrajinských pohraničníků a na Belaruski Hajun, organizaci monitorující vojenské aktivity na území Běloruska.

„Kvůli povětrnostním vlivům, v důsledku zásahu bleskem došlo k explozi několika min, které jsou součástí bariéry, jež pokrývá určitý úsek ukrajinsko-běloruské hranice,“ napsala Ukrajinska pravda.

O explozi informovala rovněž běloruská státní média, podle nichž k detonaci min ТМ-62М došlo kolem půl čtvrté ráno na železničním mostě asi osm set metrů od stanice Slovečno. Také ta uvádějí jako příčinu výbuchu úder blesku. Na zveřejněné fotografii je patrná zničená trať přímo na hranici a také hraniční sloup. Při incidentu nikdo nebyl zraněn.

Foto: Repro Telegram, Belaruski Hajun

Místo exploze na ukrajinsko-běloruské hranici

Na východní hranici NATO s Běloruskem hrozí nová železná opona

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám