Hlavní obsah

Ubodal roční dceru a bývalou partnerku, německý soud dal Nigeřanu doživotí

– Hamburk

Na doživotí do vězení poslal soud v německém Hamburku Nigeřana Mada M. Třicetiletý muž ubodal loni 12. dubna přímo na vlakovém nádraží svou roční dceru a bývalou přítelkyni. Výjimečný trest uložil soud kvůli neobvyklé brutalitě, s níž byl útok veden, napsal v pátek server týdeníku Focus. Vynesený verdikt současně vyloučil možnost předčasného propuštění po 15 letech.

Foto: Profimedia.cz

Nigerijec Mado M. si u soudu zakrýval tvář

Článek

„Tím, že jste zabil svou ženu a dceru, udělal jste něco příšerného,“ řekl soudce Joachim Bülter obžalovanému. Zločin způsobil šok a zděšení nejen mezi příbuznými, ale otřásl širokou veřejností.

Podle obžaloby Mado M. 12. dubna loňského roku v Hamburku na nástupišti městské dráhy na stanici Jungfernstieg bodl roční dcerku, která seděla v kočárku, do oblasti břicha. Další bodnutí bylo tak silné, že dítěti téměř oddělil hlavu od tělíčka.

Podobně brutálně zaútočil na svou bývalou přítelkyni. Dítě na místě zemřelo, žena podlehla zraněním v nemocnici. Obžaloba uvedla, že usmrcení dítěte „bylo aktem pomsty“ vůči bývalé partnerce, proto muž na dítě zaútočil nejdříve.

„Způsob, jakým muž usmrtil dítě i ženu, byl otřesný. Velmi cílený a velmi brutální,“ řekl serveru týdeníku Focus mluvčí policie Timo Zill. Muž chtěl nejprve podle jeho slov utéci, ale nakonec sám zavolal v 10.50 na tísňové telefonní číslo a policie ho vzápětí zadržela. [celá zpráva]

Žena, která pocházela z města Neustrelitz ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko, měla z bývalých vztahů čtyři další děti. O tom, zda bude muž ještě před zahájením trestu deportován do Nigeru, soud nerozhodoval, uvedl soudce Bülter.

Reklama

Výběr článků

Načítám