Hlavní obsah

U Petrohradu hořelo skladiště, v Leningradské oblasti Rusové sestřelili dron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár na ploše tisíc metrů čtverečních se rozhořel v neděli odpoledne v průmyslové oblasti na okraji Petrohradu. Příčina je zatím nejasná, podle ruského ministerstva pro mimořádné události plameny zranily dva lidi, informovala agentura TASS. Úřady také omezily provoz na petrohradském letišti Pulkovo. Ruské ministerstvo obrany zároveň oznámilo, že protivzdušná obrana sestřelila v Leningradské oblasti dron.

Foto: Profimedia.cz

Petrohradské letiště Pulkovo omezilo provoz. Ilustrační foto

Článek

Hořela hala u dálnice z Petrohradu na jihozápad, vysoký sloup dýmu byl vidět i z centra Petrohradu. Požár se už podařilo zvládnout. Podle agentury TASS bylo ve skladu uloženo seno, obilné směsi, hobliny a piliny. Dva zraněné odvezla záchranka do nemocnice, uvedlo na svém telegramovém účtu ministerstvo pro mimořádné události.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že protivzdušná obrana v Leningradské oblasti v  neděli odpoledne zničila bezpilotník. Podle gubernátora Alexandra Drozděnka dron sestřelila u obce Fornosovo zhruba 40 kilometrů jižně od centra Petrohradu, aniž by jeho dopad způsobil škody nebo si vyžádal oběti.

Leningradská oblast i Petrohrad se od začátku letošního roku opakovaně staly cílem útoků dronů z Ukrajiny, proti které vede Rusko válku. Ruské úřady zpravidla oficiálně ukrajinské útoky v této oblasti bezprostředně nepotvrzují, o dronech ale jinak hovoří nezávislá média.

Petrohradské letiště Pulkovo v neděli omezilo provoz, ruské letecké úřady jako důvod uvedly „zajištění bezpečného provozu civilních letadel“. Zmíněný požár haly propukl nedaleko letiště.

V ruské Kazani hořela akademie tankistů

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám