Hlavní obsah

Tymošenková čelí dalšímu podezření, tentokrát ze zpronevěry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Další problémy se valí na bývalou ukrajinskou premiérku Juliji Tymošenkovou, která byla v úterý odsouzena k sedmi letům vězení za překročení pravomocí. Čelí vyšetřování v novém trestním případu. Je podezřelá, že se koncem 90. let minulého století pokusila zpronevěřit 405 miliónů dolarů (7,3 miliardy korun). Oznámily to ve čtvrtek ukrajinské bezpečnostní služby.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková

Článek

"Ukrajinské bezpečnostní síly zahájily 12. října soudní vyšetřování Tymošenkové a (bývalého premiéra Pavla) Lazarenka, který je vězněn ve Spojených státech," prohlásil mluvčí bezpečnostních sil Ivan Derevjanko.

Podle bezpečnostních sil Tymošenková přenesla na vládu povinnost zaplatit ministerstvu obrany dluh 405,5 miliónu dolarů, který měl její koncern Jednotné energetické systémy Ukrajiny (JESU).

Tymošenková, která byla tehdy prezidentkou a "de facto" majitelkou této společnosti, jednala "s tichým souhlasem" Lazarenka, který byl v té době premiérem, řekl Derevjanko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám