Hlavní obsah

Tvrdé boje v Luhansku, separatisté střílejí z raketometů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Těžké boje pokračují na Ukrajině u Luhansku. Město nadále ovládají separatisté, i když ukrajinská armáda k jeho dobytí nasadila už o víkendu těžkou techniku včetně tanků. Separatisté stříleli z raketometů.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinský tank postupuje 60 km od Doněcku.

Článek

„Do tří do rána se bojovalo, teroristé pálili z gradů. Pak vše ztichlo,“ uvedl na Twitteru server Luhnask News Today. “Luhansk ještě není vyčištěn, teroristé se nacházejí ve městě, ale velká část jich už odešla,“ dodal. Podle zdrojů z města s sebou separatisté údajně odvezli rukojmí.

Během víkendu se ukrajinským jednotkám zapojeným do protiteroristické operace podařilo proniknout k letišti, kde byla několik týdnů obklíčena ukrajinská posádka. Pak jednotky zaútočily na město, kde se bojuje a v jehož ulicích se už objevily tanky. [celá zpráva]

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Raketomety grad ukrajinské armády u Siversk

Nebezpečná je oblast u autobusového nádraží. Především se však bojovalo na východě města, kde separatisté pálili ze strže z raketometů. Dvě rakety dopadly na Ševčenkovo náměstí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská armáda koncentruje své síly kolem Doněcku a LuhanskuVideo: Reuters

Je možné, že separatisté k městu přisunují posily, protože Izvarinem projela kolona deseti vozidel s bojovníky a grady.

Foto: Dmitry Lovetsky, ČTK/AP

Tělo rakety grad, která dopadla do školky v Doněcku.

Pravě raketomety grad si minulý týden vyžádaly 19 životů z řad ukrajinských vojáků. Ukrajinský prezident Petro Porošenko poté pohrozil, že za každého mrtvého padne setnina nepřátel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám