Hlavní obsah

Turisté na vrcholu Rysů v Tatrách umístili tabulku se svými jmény, vyvolalo to poprask

Právo, ivi
Bratislava

Zaměstnanci soukromého dopravce umístili na vrcholu Rysů (2503 metrů nad mořem) ve Vysokých Tatrách tabulku se seznamem svým jmen a část železniční brzdy. Umístění těchto předmětů v místě, kde platí nejvyšší stupeň ochrany přírody, vyvolalo na Slovensku pobouření. Zaměstnanci firmy nakonec tabulku i část brzdy sami odstranili.

Foto: TANAP

Tabulka nelegálně umístěná na Rysech

Článek

Ochranáři označili počínání skupiny na Rysech za vážné porušení zákona. Zaměstnancům firmy hrozí pokuta až do výše 10tisíc eur (téměř 260tisíc korun).

Šéfa firmy Michala Stanka vzniklá situace mrzí o to víc, že s umístěním tabulky souhlasil. „Nechtěl jsem blokovat nadšení lidí. Byl to zkratový nápad. Myslel jsem srdcem, nikoli hlavou,“ sypal si popel na hlavu Stanko.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké Tatry, vrchol Rysy

Firma pořádala v Tatrách setkání svých zaměstnanců, které vyvrcholilo výstupem na Rysy a umístěním zmíněných předmětů.

„Vystoupil jsem na 245 vrcholů. Představte si, že bych všude zanechal po sobě tabulku,“ řekl televizi TA3 ředitel státních lesů Tatranského národního parku (TANAP) Pavol Fabián.

„Někdy nám až rozum zůstává stát nad vynalézavostí návštěvníků Tater. Každý chce být originální,“ kroutil hlavou ředitel TANAP Pavol Majko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám