Hlavní obsah

Turista při výstupu na tatranský štít vláčel velkého psa v děravé tašce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nákupní tašky známého švédského nákupního řetězce IKEA vyřízl neznámý turista otvor pro hlavu a nohy psa, tašku si přehodil přes rameno a tímto způsobem zdolával poměrně náročný výstup v Tatrách. Video, které zachycuje nepochopitelné chování turisty, se v úterý objevilo na sociálních sítích.

Foto: Tatry_official

Do hor se psem v igelitce.

Článek

„Bezpečnost turistů, především dětí, je ohrožena i tehdy, když se pes pohybuje jen po vyznačených chodnících a na vodítku. Pes se na úzkém chodníku plném lidí cítí ohrožený, je nervózní a připravený na obrannou reakci,“ upozornilo vedení Tatranského národního parku (TANAP).

Na polské straně Tater platí zákaz vstupu se psem už několik let. Za porušení tam hrozí vysoké pokuty. Slovensko o zákazu na jaře uvažovalo, zatím ale nebyl zaveden.

Anketa

Přijde vám taková přeprava psa v pořádku?
Ano
6,1 %
Ne
85,1 %
Záleží, zda je tak zvyklý
8,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18482 čtenářů.

Počínání turisty ve slovenských Tatrách vyvolalo pozdvižení na sociálních sítích.

„Pro toho psa je to utrpení. Je to čistý egoismus. Vezmu psa na tatranský štít, protože chci,“ uvedla ve svém komentáři Alena.

„V případě pádu turisty by ten pes utrpěl vážná zranění. Jeho hlava se navíc pohybuje nebezpečně blízko ostrých kamenů. Za takovou nerozvážnost by měl turista dostat pokutu,“ reagoval Karol. „Dala bych mu pokutu za týrání psa,“ dodala Jana.

Češi se i přes zákaz koupali v tatranském Žabím plese

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám