Hlavní obsah

Tři Češi zahynuli při nehodě v Bulharsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burgas
Aktualizováno

Tři čeští turisté zahynuli v úterý odpoledne při automobilové havárii u Burgasu v Bulharsku. Jeden zemřel na místě, dva po převozu do nemocnice. Češi zahynuli při nehodě na silnici mezi Burgasem a Sozopolem u vesnice Černomorec, uvedl server Focus.

Článek

Podle informací bulharské policie škodovka s českou poznávací značkou havarovala v úterý před půl pátou odpoledne při výjezdu od benzínové stanice Lukoil v Černomorci. Řidič nevyjel od pumpy, jak mu přikazovala značka, tedy směrem od Burgasu, ale pokusil se otočit vůz o 180 stupňů, aby mohl pokračovat do Burgasu.

Srazil se s mercedesem s burgaskou značkou, za jehož volantem seděl 35letý řidič, který se snažil škodovce vyhnout, uvádí server Novinite.

Podle serveru Darik News mercedes ve velké rychlosti nesprávně jedoucí škodovku přeťal na dvě části. Český řidič byl na místě mrtev. Jeho dva spolujezdci zahynuli později, podle Focusu během převozu do nemocnice, podle stránek Novinite až v nemocnici.

Vedoucí konzulárního úseku českého velvyslanectví v Sofii Daniel Horák Právu tyto zprávy popřel, upřesnil, že všichni tři Češi zemřeli hned na místě nehody. Jde zřejmě o rodinu - jednoho muže, který auto řídil, ženu a malou dívku. Jejich pobyt v Bulharsku zajišťovala cestovní kancelář. Oběti byly řádně pojištěny.  

Silnice druhé třídy II-99 byla v místě nehody uzavřena.

Jedná se o jednu z nejhorších dopravních nehod Čechů na Balkáně za poslední dobu.

Výběr nejtragičtějších silničních nehod Čechů v zahraničí
3. dubna 1999Při nehodě českého autobusu u rakouské obce Hard ve Vorarlbersku zemřeli čtyři lidé. Nehodu způsobil rakouský řidič, který nedal přednost v jízdě.
8. září 2001Tři čeští turisté a jeden Rakušan zahynuli u chorvatského Záhřebu, když Rakušan neopatrně předjížděl.
7. listopadu 2003Čtyři lidé zahynuli při havárii českého autobusu u Ružomberoku na Slovensku. Autobus narazil do návěsu nákladního auta, který se uvolnil a přejel do protisměru.
1. srpna 2005Při srážce automobilu s kamiónem na silnici ve Španělsku mezi Salamankou a Ávilou zahynuli čtyři Češi.
17. září 2006Čtyři lidé zahynuli při nehodě českého autobusu, který havaroval nedaleko dolnorakouského Schremsu v okrese Gmünd.
1. srpna 2008Na chorvatské dálnici zahynuli tři Češi a čtvrtý skončil s vážnými zraněními v nemocnici.
4. srpna 2009Tři čeští turisté zahynuli při automobilové nehodě na bulharském černomořském pobřeží mezi Burgasem a Sozopolem u letoviska Černomorec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám