Hlavní obsah

Třetí vlna je tady a potrvá asi tři měsíce, očkujte se, vyzývá ruský ministr

Právo, ave

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože oficiální statistiky nemocnosti s covidem-19 v Rusku jsou stále pod deseti tisíci za den, podle odborníků počet nákaz v zemi strmě stoupá. Ministr zdravotnictví Michail Muraško obyvatele v televizi Rossija 1 vyzval, aby nečekali na nástup třetí vlny a začali se očkovat hned.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Počty nemocných stoupají. Třetí vlna je tady a potrvá asi tři měsíce, tak jako ve všech zemích,“ řekl ve videu na sociálních sítích Alexandr Mjasnikov, ředitel covidového informačního a monitorovacího střediska.

„Spoléhat se lze jen na vakcinaci,“ dodal s tím, že ani jiné státy přísné lockdowny „nezachránily“.

Rusko se na deset dní zastavilo

Zahraniční

Navzdory negativnímu trendu se ale tempo očkování v Moskvě výrazně zbrzdilo, napsala agentura Meduza s odvoláním na zdroj blízký ministerstvu zdravotnictví. Podle tohoto neoficiálního zdroje dostane v ruské metropoli denně vakcínu jen 2500 až 3500 lidí, oficiální čísla hovoří o deseti tisících.

Moskevský primátor Sergej Sobjanin před týdnem uvedl, že je naočkováno 1,3 milionu obyvatel Moskvy, tedy asi 10 procent. Petrohrad hlásí půl milionu imunizovaných.

Po koronaviru napadá Indy černá plíseň

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám