Hlavní obsah

Testovací středisko pro kamioňáky v britském Kentu je doupě neřesti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kent

V testovacím středisku pro řidiče kamionů v britském Kentu se rozmohl nešvar. Zaměstnanci, kteří mají v prostorách bývalého letiště přispívat k boji s epidemií, se chovají jako na hudebním festivalu. Užívají drogy, po nocích souloží a nad to si přivydělávají šmelinou s falešnými negativními testy, popisují britská média.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to na bývalém letišti v Kentu vypadalo loni 25. prosince.

Článek

Situace je tak vážná, že personální agentura rozeslala stovkám najatých pracovníků dopis, v němž je na odhalené excesy zejména během nočních směn upozorňuje a hrozí přísným postihem. Jeden takový dopis ofotil a zveřejnil britský server KentOnline. O to, co se na letišti Manston děje, už se zajímají i na ministerstvu dopravy.

„V posledních deseti dnech jsme zaznamenali řadu zpráv o zaměstnancích, kteří během směny užívali a nabízeli jiným drogy. U dvou z nich byla provedena prohlídka, drogy se našly a oni byli okamžitě propuštěni,“ stojí v dopisu rozděleném do kategorií podle prohřešků. Od sexu, přes narkotika až po agresivní výlevy vůči kolegům.

Britové rozjíždějí odvážný pokus. Chtějí vakcíny míchat

Koronavirus

Berou to jako dovolenou

„Lidé se tam chovají jako na nějaké sešlosti. Někteří jsou tam na dovolené, jiní si hledají jinou práci, takže jim na téhle příliš nesejde. Balí tam jointy, někdo tam byl přistižen s kokainem a zasahovala tam policie,“ řekl serveru KentOnline jeden ze zaměstnanců střediska pod podmínkou anonymity.

Celá Británie naposledy zatleskala kapitánu Moorovi

Koronavirus

Krom vysvětlování, že noční směny neslouží k nezávazné zábavě, ale dopis upozorňuje také na závažnější prohřešky, které znervóznily i britskou vládu. Jde především o obchodování s falešnými negativními testy.

„Tyhle zprávy jsou zneklidňující a my je společně s firmou, která středisko provozuje, urgentně vyšetříme,“ přislíbil podle serveru The Daily Mail mluvčí ministra dopravy.

Foto: Profimedia.cz

O to, co se na letišti Manston děje, už se zajímají i na ministerstvu.

V prostorách bývalého mezinárodního letiště Manston v Kentu bylo testovací středisko na koronavirus vybudováno loni těsně před Vánoci. Úřady Spojeného království tak reagovaly na rozhodnutí Francie nepouštět kvůli nové mutaci do země nikoho bez negativního testu.

Francie pomáhá v Doveru s testy uvízlých řidičů, Češi se vracejí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám