Hlavní obsah

Telefonovala anonymně milencově manželce, odsoudili ji za obtěžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Žena z jižní Itálie, která anonymně volala manželce svého milence a informovala ji o záletech jejího muže, se dopustila obtěžování. Dřívější verdikt soudu nižší instance potvrdil italský nejvyšší soud. O případu v pátek informoval server britského listu The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anna Maria D. R. manželce svého milého vykládala, že jí je nevěrný nejen s ní, ale i s dalšími ženami ve městech Bari a Potenza. U soudu argumentovala, že milencova žena jí telefon nikdy hned nepoložila, z čehož usuzovala, že o její zprávy stojí.

Soud v Potenze však už před dvěma lety rozhodl, že žena svoji sokyni obtěžovala. Anna Maria nesouhlasila a proti verdiktu se odvolala. Nejvyšší soud teď původní rozsudek potvrdil. Skutečnost, že manželka volání hned nepřerušila, podle něj „s ohledem na závažnost sdělovaných informací nelze považovat za souhlas“.

Jako obtěžování lze telefonáty posuzovat už na základě toho, že byly anonymní. Taková forma ukazuje na „nevraživou a znepokojivou povahu telefonátů”, poukázal soud.

Milenka přitom telefonovala manželce „pouze“ třikrát, přičemž jeden z hovorů trval 28 minut a další 11 minut. Manželka si pak dala zjistit, kdo jí to volal, a následně se obrátila na soud, který milence vyměřil pokutu 400 eur (zhruba 11 000 korun).

Podle jednoho pět let starého průzkumu Italské asociace rodinných právníků udržuje mimomanželský vztah polovina Italů - 55 procent mužů a 45 procent žen.
Zhruba v polovině případů je nevěra odhalena prostřednictvím mobilů, každého pátého nevěrníka pak prozradí e-mail a každého desátého anonymní dopis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám