Hlavní obsah

Tati, tam někdo je! Třináctiletý hoch v Polsku zachránil seniora před umrznutím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctiletý Wiktor z polského města Chodziež se stal hrdinou dne: našel promrzlého čtyřiasedmdesátiletého muže, po kterém pět hodin marně pátralo sedm desítek policistů a hasičů spolu s dobrovolníky z řad místních obyvatel. O případu informovala televize TVN 24.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Senior okolo jedné hodiny po poledni odešel z domu. Když se delší čas nevracel, rodina vyrozuměla policii. „Situace byla vážná. Zdraví a život pohřešovaného muže byly vzhledem k jeho zdravotnímu stavu v ohrožení,“ řekla policejní mluvčí Karolina Smardzová-Dymeková o důvodech spuštění rozsáhlé pátrací akce.

Terén nejprve pročesávalo 44 policistů. Do pátrání se později zapojil také služební pes a obyvatelé z okolí. Později policie požádala o pomoc hasiče z města i z okolí.

Chlapec zachránil při požáru chalupy na Zlínsku svou sestru

Krimi

Muže nakonec našel živého a zdravého náčelník chodziežských hasičů kapitán Maciej Zwierzykowski spolu se synem. Pomohla ale náhoda. „Bylo už pozdě, byla tma, a tak otec rozhodl, že je nejvyšší čas, aby se syn vrátil domů. Chtěl ho kousek svézt. Nasedli do auta, a když se otáčeli, světlo z reflektorů ozářilo stromy v lese. Chlapec tehdy vykřikl: ‚Tati, tam někdo je!‘,“ vylíčil mluvčí hasičů Artur Binkowski. Chlapec se nespletl: promrzlý muž seděl pod stromem. „Chlapcova všímavost umožnila najít seniora,“ ocenila policejní mluvčí.

„Chlapcův otec připustil, že si muže nevšiml, protože se soustředil na otáčení auta. Wiktor pravděpodobně zachránil seniorovi život,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám