Hlavní obsah

Syn v Německu zazdil svou 88letou matku ve sklepě

Riesa

Případ jako vystřižený z hororu či středověkých legend vyšetřuje policie v Míšni. Policisté objevili v saském městě Riesa (okres Míšeň) mrtvolu 88leté ženy zazděné ve sklepě. Z její vraždy vyšetřovatelé podezírají jejího dvaašedesátiletého syna, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z prvních informací koronera vyplývá, že žena zemřela před šesti až 12 měsíci. Muž s matkou bydleli v jednom domě. Případ se začal vyšetřovat jen úplnou náhodou.

Muž totiž po nešťastném pádu utrpěl zlomeninu krčku. Ležel v domě bez pomoci, zcela dehydrovaný a v bezvědomí. V zuboženém stavu ho záchranáři převezli do nemocnice. V domě však měla trvalé bydliště i matka zraněného. Ta ale v domě nebyla a nikomu se nehlásila. O zvláštní situaci se začala zajímat policie.

V Německu útočil před školou muž. Těžce pobodal ženu a sedmileté dítě

Evropa

Výslechem sousedů se zjistilo, že starou dámu dlouho nikdo neviděl, popsal mluvčí státního zastupitelství. Policisté proto začali prohledávat dům a ve sklepě objevili zazděnou ženu.

Jestli žena zemřela násilnou smrtí, nebo byla zazděna ve sklepě domu až po své smrti, by měla prokázat pitva. Výsledky by měly napomoci i k objasnění motivu činu: zda muž svou matku zazdil ve sklepě domu, když náhle zemřela, aby mohl inkasovat její důchod, nebo se vystupňovaly nějaké neshody, on ji zavraždil a zazděním se zbavil mrtvoly.

Do davu lidí v Berlíně vjel řidič schválně, píší německá média

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám