Hlavní obsah

Švýcarsko uvolňuje, povolí mladým opět společně hrát a zpívat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Díky zlepšení epidemické situace se rozhodla ve středu švýcarská vláda uvolnit restrikce zavedené ve snaze zpomalit šíření nákazy koronavirem. Část rozvolnění se týká jen mladých lidí, kteří se budou moci od 1. března opět věnovat společnému zpěvu a hraní, informovala agentura DPA.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Zoo v Curychu je zatím uzavřená, ale od března by se měla otevřít.

Článek

Od začátku března se také otevřou pro všechny obchody, muzea, zoologické zahrady, zábavní parky či fotbalová a tenisová hřiště. Naopak restaurace zůstanou zavřené, včetně těch se zahrádkami.

Zvláštní opatření bylo přijato pro lidi mladší 20 let, kteří budou moci chodit do sboru a hrát v hudebních skupinách či orchestrech – ovšem bez obecenstva.

V alpské zemi bude i nadále platit povinnost nosit roušku a dodržovat společenský odstup. Obchody budou smět přivítat jen omezený počet zákazníků. Dosud byly v provozu pouze obchody s potravinami, opravny či kadeřnictví.

Překvapení. V době koronaviru výrazně přibylo nakažených syfilidou. Léčí se i školák

Domácí

O provozu lyžařských středisek si budou dále rozhodovat jednotlivé kantony, již nyní je většina z nich v provozu. Venku se bude napříště moci sejít až 15 lidí. Soukromé akce ve vnitřních prostorách budou omezeny na maximálně pět osob.

O provozu lyžařských středisek si budou dále rozhodovat jednotlivé kantony, již nyní je většina z nich v provozu. Venku se bude napříště moci sejít až 15 lidí. Soukromé akce ve vnitřních prostorách budou omezeny na maximálně pět osob.

I po 1. březnu bude stále platit povinnost pracovat z domova v případech, kde je to možné. V polovině příštího měsíce pak vláda zhodnotí, zda bude moci na 22. březen ohlásit další vlnu rozvolňování.

Do Polska bez karantény jen naočkovaní nebo s negativním testem

Evropa

Za posledních 24 hodin přibylo v zemi s 8,6 milionu obyvatel 1343 nových případů nákazy koronavirem. Dvoutýdenní průměr infikovaných na 100 000 obyvatel dosahuje hodnoty 162. Další uvolňování bude podle představ švýcarské vlády možné pouze tehdy, když tato čísla nebudou stoupat a když reprodukční číslo – označující průměrný počet lidí, které nakazí jeden infikovaný – bude pod hodnotou jedna.

Reklama

Výběr článků

Načítám