Hlavní obsah

Zástupce šéfa ruské okupační správy Chersonské oblasti zemřel při střetu s kamionem

Moskva
Aktualizováno

Zástupce šéfa ruské okupační správy Chersonské oblasti Kirill Stremousov zemřel, uvádějí ruské zdroje včetně agentury TASS. Stremousov podle nich zahynul při dopravní nehodě. Jeho auto se podle ruských médií střetlo s kamionem.

Foto: Profimedia.cz

Kirill Stremousov

Článek

Řidič nákladního auta údajně provedl nečekaný manévr, Stremousovův řidič proto chtěl zabránit srážce, ale nezvládl řízení a auto havarovalo. Vůz byl při nehodě zcela zničen. Podle fotografií, které jsou údajně z nehody a které zveřejnil šéf kolaboračního hnutí Jsme s Ruskem Vladimir Rogov, se vůz rozpadl na několik částí.

Smrt jedné z nejvýraznějších postav Moskvou dosazené správy v okupované části Ukrajiny přichází v době množících se zpráv o ruském ústupu z Chersonské oblasti.

Agentuře TASS informaci o Stremousově smrti potvrdilo tiskové oddělení správy Chersonského kraje.

Serveru Fontanka informaci potvrdila zástupkyně vedoucího vojensko-civilní správy Chersonské oblasti Katerina Gubarevová. Deník Izvestija se pro změnu odkazuje na samotného šéfa ruské okupační správy v Chersonu Vladimira Salda.

Novinář Semjon Pegov na Telegramu citoval Stremousova osobního řidiče. „Zástupce šéfa Chersonské oblasti Kirill Stremousov zemřel při dopravní nehodě poblíž Heničesku. Upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům,“ napsal Pegov.

„Je pro mě velice těžké říci, že Kirill Stremousov zemřel. Stalo se tak na území Chersonské oblasti. Zemřel při dopravní nehodě. Je otcem pěti dětí a šesté je na cestě. O všechny se postaráme, ale Kirill se vrátit bohužel nemůže,“ řekl Saldo.

Přiznal prolomení obrany

Pětačtyřicetiletý Stremousov byl jmenován do funkce zástupce šéfa Chersonské oblasti 26. dubna letošního roku. Denně na Telegramu informoval o situaci na frontě. Ještě v úterý večer psal o těžkých bojích u města Snihurivka ležícího 50 kilometrů severně od Chersonu, Stremousov přiznal prolomení ruské obrany a postup ukrajinských vojsk.

Ukrajinou byl Stremousov obviněn z kolaborace. Prokuratura po něm pátrala pro velezradu a na jeho hlavu byla vypsána odměna 500 tisíc hřiven (403 tisíc korun).

Stremousova „proslavilo“ v roce 2017 video, na kterém houpe za nohy a ruce svou čtyřměsíční dceru Miladu a točí s ní kolem hlavy. Smál se u toho a říkal, že slyší, jak dceři praskají kosti. Podle Stremousova se jednalo o stejné cvičení, jaké podstupují ruští astronauti.

Ukrajinci prolomili frontu u Chersonu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám