Hlavní obsah

Střelec z továrny Mercedesu dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemský soud v německém Stuttgartu v úterý uložil doživotní trest vězení muži, který v květnu zastřelil dva lidi v továrně automobilky Mercedes-Benz v Sindelfingenu na jihozápadě Německa. Muž byl usvědčen z vraždy, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Pachatel dvojnásobné vraždy v továrně Mercedes-Benz v Sindelfingenu u soudu skrýval svou tvář.

Článek

Soud kromě toho konstatoval zvláštní závažnost provinění, což znamená, že bude pro odsouzeného téměř nemožné dostat se z vězení po 15 letech, kdy o to může požádat. Soud je přesvědčen, že tehdy 53letý muž během ranní směny ve výrobní hale zastřelil dva turecké krajany, kteří byli jeho nadřízenými.

Pachatel a oběti byli zaměstnanci jedné logistické firmy. Obžalovaný u soudu vypověděl, že se cítil být oběma nadřízenými šikanován a ponižován. To ale podle soudu „nijak neodpovídalo skutečnosti“.

Muž pro obě oběti zcela překvapivě sáhl po zbrani a vystřelil dohromady osmkrát, uvedl soud. Rozsudkem, který dosud nenabyl právní moci, soud vyhověl návrhu státního zastupitelství. Obhajoba naopak tvrdila, že muž jednal spontánně v nestandardním psychickém rozpoložení. Konkrétní výši trestu obhájce ale nenavrhl.

Střelba v automobilce Mercedes u Stuttgartu, dva mrtví

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám