Hlavní obsah

Strausse-Kahna vyslýchali ve Francii kvůli pokusu znásilnit novinářku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominiqua Strausse-Kahna v pondělí vyslechla francouzská policie kvůli obvinění, že se v roce 2003 pokusil znásilnit novinářku Tristane Banonovou. Strauss-Kahn byl vyslýchán tři hodiny.

Foto: Lucas Jackson , Reuters

Dominique Strauss-Kahn

Článek

Banonová obvinila Strausse-Kahna z pokusu o znásilnění v červenci. [celá zpráva]

Bylo to krátce poté, co byl v New Yorku zatčen v souvislosti s obviněním, že donutil pokojskou k orálnímu sexu. [celá zpráva]

Banonová tvrdí, že se ji pokusil znásilnit v roce 2003, když s ním dělala rozhovor v pařížském bytě. Strauss-Kahn obvinění odmítá jako vyfabulované.

Protože penetrace není potvrzena, případ se zřejmě bude řešit jako sexuální napadení. Za to může útočníkovi hrozit až patnáct let. Čin je promlčen po deseti letech.

Novinářka tvrdí, že se na ni Strauss–Kahn, jenž byl v té době předním představitelem francouzské Socialistické strany, vrhnul a ona se s ním musela poprat, aby se ubránila. Celou věc prý okamžitě neoznámila jen proto, že ji od toho odrazovala matka, která v té době byla socialistickou poslankyní.

Newyorské obvinění bylo staženo

Strauss-Kahn byl vyslechnut byl osm dní poté, co se vrátil z USA do Francie poté, co proti němu byla v USA stažena žaloba, že donutil pokojskou hotelu Sofitel Nafissatou Diallovou k orálnímu sexu. Týden byl ve vězení a šest týdnů v domácím vězení.

Případ byl koncem srpna odložen, protože prokuratura nepovažovala údajnou oběť sexuálního útoku za dostatečně důvěryhodnou, neboť byla napojena na podsvětí, na drogové dealery a objevily se i informace, že mohla prostituovat. V každém případě lhala. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám