Hlavní obsah

Starosta slovenské obce pracuje doma, na úřad chybějí peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obec Dedinky v okresu Rožňava nemá peníze na provoz úřadu, tak starosta přestěhoval úřad do svého domu. Úředníci a obecní zastupitelé se schází v přízemí, kde má starosta i svou kancelář.

Foto: Profimedia.cz

Obec Dedinky

Článek

Obec má jen 237 obyvatel. Z budovy obecního úřadu se museli všichni úředníci vystěhovat, protože za energie platili 1700 eur ročně (41 tisíc korun) a nyní se ceny zvyšují.

Budovu obecního úřadu prodali a další budova, kterou obec vlastní, by potřebovala rekonstrukci a na ni také nejsou peníze.

„Vyřešili jsme to tak, že máme smlouvu o bezplatném pronájmu přízemí mého rodinného domu. Takže já z toho nemám nic,“ řekl starosta Milan Červenka televizi Markíza.

„Nám to nevadí. Chodíme k němu domů, když potřebujeme něco vyřešit,“ říká obyvatelka obce. „Je to tady mnohem útulnější. Ve staré budově obecního úřadu byla zima a střecha také nebyla v pořádku,“ pochvaluje si zaměstnankyně obecního úřadu Janka Leskovjanská.

Firmy na Slovensku začínají propouštět

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám