Hlavní obsah

Split zavádí drakonické pokuty za nevhodné chování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatský Split se rozhodl rázně zakročit proti návštěvníkům, kteří se nevhodně chovají na veřejnosti nebo znečišťují a poškozují historické památky. Radnice tak vyšla vstříc četným stížnostem obyvatel 160tisícového města na Jadranu, které je vyhledávaným cílem turistů.

Foto: Profimedia.cz

Split je vyhledávaným turistickým cílem

Článek

Například za močení na nevyhrazených místech, koupání ve fontánách, lezení po památkách, spaní v parcích nebo konzumaci alkoholu v historickém centru mimo restaurace musí přistižený počítat s postihem ve výši 300 eur (7140 Kč), napsal chorvatský list Dnevnik.

Zvracení na veřejnosti vyjde na polovinu. V zájmu omezení hluku bude 150eurová pokuta platit také za stavební a montážní práce v době mezi 14. a 17. hodinou nebo v noci, což už ale míří spíš proti místním obyvatelům.

Městská rada k postihům přikročila kvůli mnohým incidentům v loňském roce, které obtěžovaly místní obyvatele. Kromě toho se na sociálních sítích opakovaně objevují fotky a videa mladých turistů, kteří vykonávají potřebu v parcích a na ulicích nebo se oddávají sexu.

V hlavní sezoně chce radnice posílit hlídkovou činnost ve městě. Brzy proto vypíše výběrové řízení na deset pomocníků z řad veřejnosti, kteří budou mezi desátou večerní a čtvrtou ranní asistovat policistům, řekl místostarosta Splitu Bojan Ivoševič.

Nudný Split? Chorvatský přístav dokáže překvapit širokou nabídkou aktivit

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám