Hlavní obsah

Španělsko bičují přívalové deště, na Mallorce utonuly dvě turistky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Silné přívalové deště postihly ve středu střed a severovýchod Španělska, za tři hodiny někde napršela více než polovina srážek obvyklých v místě za rok. V katalánské obci Alcanar muselo osm desítek lidí strávit noc v hotelu, domy a silnice ničil ohromný proud vody i v provincii Toledo nedaleko Madridu. Na Mallorce utonuly dvě ženy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silné deště způsobily ve Španělsku záplavy a výpadky prouduVideo: Reuters

 
Článek

Agentura EFE informovala o úmrtí dvou německých turistek, které se se čtyřmi přáteli v noci na baleárském ostrově Mallorca vydaly do moře koupat i přes varování před velkými vlnami.

Jedna žena ve věku 23 let zemřela na místě, druhou ve věku 25 let převezli v kritickém stavu do nemocnice, kde asi hodinu před polednem zemřela. Jejich čtyřem kamarádům se podařilo z moře dostat včas.

Lijáky ochromily New York, město je pod vodou

Amerika

Varování meteorologů před vydatnými dešti platí také ve čtvrtek. V části Katalánska a ve Valencii ve středu proud vody a bahna zničil řadu domů a strhával s sebou auta. Stejná situace byla v provincii Toledo, kde na dálnici bahno uvěznilo desítky aut. Některé lidi museli z jejich vozů ve středu vyprošťovat hasiči. Některé silnice jsou stále neprůjezdné.

Za tři hodiny napršelo vody jako za půl roku

Z obci Alcanar (katalánská province Tarragona) muselo 77 lidí strávit noc v hotelech či tělocvičnách. Podle deníku El País tam spadlo ve středu za tři hodiny 252 litrů vody na metr čtvereční, za celý rok tam naprší asi dvojnásobek.

I ve čtvrtek platí vysoké nebezpečí kvůli dešťům na Mallorce a Menorce, kde hrozí opět velké vlny, varování platí i pro Tarragonu, Castellón a Valencii. Nižší stupeň rizika byl pro dnešek kvůli dešťům vyhlášen i pro několik oblastí v centrální části Španělska, včetně Madridu, a také pro katalánskou Barcelonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám