Hlavní obsah

Somálec ve Vídni ubodal dvě ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krvavé drama se odehrálo v pondělí odpoledne ve velkém domě se sociálními byty v desátém vídeňském obvodu. Policisté tam nalezli dvě ubodané ženy. Pachatelem vraždy je osmadvacetiletý Somálec, policii dobře známý, ženy pocházely také ze Somálska. Navzdory několika případům napadení a znásilnění nebyl muž z alpské země vyhoštěn, píše server deníku Krone.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto. Policie v Rakousku

Článek

Sousedé zalarmovali policii v pondělí kolem 16. hodiny. Z jednoho bytu se ozývala nejprve hádka a poté křik. „Na místě kolegové zajistili mladého muže, který jim sdělil, že v bytě zabil dvě ženy,“ řekl mluvčí vídeňské policie Mohamed Ibrahim.

V bytě na ně čekala hrůzná scenérie. V obrovských kalužích krve ležely na zemi dvě ženy (35 a 37 let) bez známek života. Oběťmi jsou bývalá manželka a současná přítelkyně Somálce. Nůž, kterým muž ženy ubodal, policisté nalezli na místě tragédie. Obě mrtvé ženy pocházejí také ze Somálska. Muž má se zavražděnou manželkou čtyřletou dceru.

Pachatel měl v krvi 2,2 promile alkoholu. Podle vyšetřovatelů vídeňského kriminálního úřadu má pachatel údajně trpět psychózou.

Podle informací deníku Krone má Somálec trestní rejstřík velmi dlouhý. Kromě několika napadení s následným ublížením na zdraví byl vyšetřován také ve dvou případech znásilnění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám