Hlavní obsah

Slovenští lékaři odoperovali z mužovy tváře šestikilový nádor

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štefanu Zoleíkovi ze slovenské obce Štiavnik znepříjemňoval život obrovský nezhoubný tukový nádor pod krkem. Lékařům v nemocnici v Martině se nádor podařilo odstranit a Štefan může začít nový život.

Slováka znetvořil obří tukový nádorVideo: TV Markíza

 
Článek

Tukový nádor Štefanovi znepříjemňoval život přes deset let. Postupně se zvětšil do obřích rozměrů. „Lidé se otáčejí, ukazují na mě. Je to nepříjemné,“ řekl Štefan před operací televizi Markíza. „Nemůžu dobře otáčet hlavu,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Televize uvedla, že Madelungova choroba je raritní onemocnění, které způsobuje růst tukového tkaniva bez jasného ohraničení. Plastický chirurg Igor Homola přiznal, že s tak velkým tukovým nádorem se ve své třicetileté praxi ještě nesetkal.

V průběhu pětihodinové operace lékaři Štefanovi odstranili šest kilogramů tukového tkaniva. „Je to výborné,“ reagoval Štefan, když se po operaci poprvé uviděl v zrcadle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám