Hlavní obsah

Slovenští autodopravci protestují proti vysokým cenám pohonných hmot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V rámci pondělního protestu autodopravců proti vysokým cenám pohonných hmot zablokovalo několik kamionů dopravu na Rožňavské ulici v Bratislavě. Informovala o tom slovenská policie.

Foto: Policie SR

Slovenští autodopravci blokují Rožňavskou ulici v Bratislavě

Článek

Nespokojení profesionální řidiči se sjeli se svými vozy do Bratislavy na protest, který zkomplikoval dopravu na části silnice vedoucí od severovýchodní části slovenské metropole do centra. Autodopravci tam protestovali už v roce 2010 po zavedení mýtného systému.

Autodopravci požadují snížení spotřební daně z paliv a snížení mýta na šest měsíců o třicet procent a trvalé snížení silniční daně. V případě, že jim vláda nevyhoví, avizují slovenští autodopravci blokaci hraničních přechodů i silnic ve vnitrozemí.

„Pokud za dva dny neudělá nic, budeme blokovat hraniční přechody i silnice po celém Slovensku,” uvedl Marián Ürge, šéf asociace Žlutý anděl, která pomáhá řidičům v nouzi a je součástí protestu.

Flákanec ve slovenském parlamentu. Poslance popudila ukrajinská vlajka

Evropa

„Dopravci padají na hubu a když přestane zásobování, jsem moc zvědav, co budou představitelé vlády dělat,” dodal.

Slovenští autodopravci v této souvislosti poukazují především na kroky Polska a Maďarska, kde došlo ke snížení daně z přidané hodnoty na pohonné hmoty, respektive k regulaci ceny pohonných hmot.

Reklama

Výběr článků

Načítám