Hlavní obsah

Slovenský parlament šetří. Poslancům vypnuli klimatizaci

Nárůst cen energií přinutil šetřit i slovenský parlament, jehož vedení nechalo vypnutou klimatizaci v poslaneckých kancelářích. Vedení parlamentu nevylučuje ani další opatření s cílem šetřit finanční prostředky.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Budova slovenské Národní rady

Článek

„Bohužel, za pět měsíců jsme spotřebovali balík financí určený na celý rok. Cena elektřiny stoupla několikanásobně,“ řekl předseda parlamentu Boris Kollár (Jsme rodina). „Když to takhle půjde dál, tak jednoho dne vypneme klimatizaci i v jednacím sálu a pak možná i světlo,“ dodal Kollár.

Šéf parlamentu věří, že dojde k navýšení rozpočtu parlamentu kvůli vysoké ceně elektřiny a ke zmíněným opatřením nepřistoupí. „Pokud nic neuděláme a nezvýší nám ani rozpočet, tak parlament odpojí samotné elektrárny,“ uvedl Kollár.

Na Slovensku zavedou parlamentní stráž, aby poslanci nedělali „cirkus“

Evropa

Předseda parlamentu rovněž upozornil, že v rámci šetření se musí asi 80 Ukrajinců, které ubytovali v parlamentním rekreačním středisku u Bratislavy krátce po ruské invazi, do 30. června vystěhovat.

Kollár potvrdil, že na ubytování a stravování Ukrajinců už parlament nemá peníze. Podle předsedy parlamentu měli Ukrajinci tři měsíce na to, aby si našli práci a jiné ubytování.

Reklama

Výběr článků

Načítám