Hlavní obsah

Slovenskou velvyslankyní v Praze bude Brocková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou slovenskou velvyslankyní v Praze bude Ingrid Brocková (59), současná náměstkyně slovenského ministra zahraničí Slovenské republiky. Nastoupit do funkce by měla letos na podzim.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Ingrid Brocková

Článek

Brocková potvrdila, že už dostala souhlas z české strany. Na pozici velvyslankyně ji nominoval bývalý ministr zahraničí Rastislav Káčer, který byl zatím posledním slovenským velvyslancem v Praze.

Brocková byla v minulosti zástupkyní Světové banky na Slovensku a stálou představitelkou Slovenska při OECD v Paříži. Na slovenském ministerstvu zahraničí působí od roku 1993.

Post slovenského velvyslance v Praze nebyl obsazený od loňského září, kdy Káčer přijal funkci šéfa diplomacie ve vládě premiéra Eduarda Hegera. Káčer letos vstoupil do nové Hegerovy strany Demokraté, aby ji po několika týdnech opustil a ve slovenské politice skončil. Nebude ani kandidovat v zářijových předčasných parlamentních volbách.

Idi na chuj! Šéf slovenské diplomacie poslal Orbánovi peprný vzkaz

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám