Hlavní obsah

Slovensko zavede očkovací loterii a odměny za přemluvení k vakcinaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenské ministerstvo financí chce podpořit zájem o očkování proti covidu-19 očkovací prémií a zprostředkovatelským bonusem. Ve středu to oznámil ministr financí Igor Matovič.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Očkování v Bratislavě

Článek

Každý týden by se mělo losovat o částky v celkové výši až 2 miliony eur (51 milionů korun).

Loterie bude pro ty, kdo se rozhodnou nechat se naočkovat. „Do losování budou zařazeni také lidé, kteří jsou již očkovaní,“ uvedl Matovič.

Neočkovaní budou muset po příjezdu na Slovensko do karantény

Evropa

Druhým nástrojem ke zvýšení zájmu o očkování je zprostředkovatelský bonus, který bude určen těm, kdo přesvědčí jiné, aby šli k očkování. Pokud někdo přesvědčí osobu ve věku do 50 let, dostane 30 eur (764 korun), v případě osoby ve věku od 50 do 60 let by to bylo 60 eur (1530 korun), a pokud přesvědčí osobu ve věku nad 60 let, tak bonus činí 90 eur (2293 korun).

Podle Matoviče je lepší dnes investovat do těchto aktivit než čelit ekonomickým ztrátám způsobeným třetí vlnou pandemie. Jak budou lidé prokazovat, že dotyčného k očkování přemluvil, Matovič neupřesnil.

V pětimilionovém Slovensku bylo první dávkou očkováno 2 022 079 osob, z nichž druhou dávku dostalo 1 568 552 lidí. Obecně je Slovensko v počtu naočkovaných pod průměrem EU.

Slovensko se snaží zbavit Sputniku V, většinu prodá nebo daruje

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám