Hlavní obsah

Slovenská policie zadržela muže, který měl vyhrožovat Čaputové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z Národní kriminální agentury (NAKA) zadrželi muže, který měl vyhrožovat prezidentce Zuzaně Čaputové a bývalému ministru obrany Jaroslavu Naďovi. Slovenská policie o tom v úterý informovala na sociální síti.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

„NAKA, odbor Bratislava zadržela v rámci akce Pepino podezřelého muže v trestní věci přečinu nebezpečného vyhrožování,“ uvedla policie, která u muže vykonala také domovní prohlídku. Další informace policie zatím neposkytuje.

V této souvislosti deník Sme publikoval text, v němž popisuje, jak hlava státu musela přespat v hotelu, když před jejím domem ve městě Pezinok u Bratislavy postávaly „neznámé osoby“ a policie usoudila, že by nebylo vhodné, aby šla domů. Podobné výhrůžky a události byly jednou z příčin, proč Čaputová před časem ohlásila, že nebude kandidovat na druhé funkční období.

Čaputová už nebude kandidovat. Na další mandát bych neměla síly, řekla

Evropa

Stát jí nedokázal nabídnout bezpečné bydlení

Sme konstatuje, že Čaputová je jedinou prezidentkou v regionu, které stát od nástupu do funkce v roce 2019 nedokázal nabídnout bezpečné a dostatečně reprezentativní bydlení. „Je standardem, že rezidence pro prezidenta by měla existovat. Prezidentská vila nikdy nebyla dokončena a vyžaduje obrovské investice,“ řekla hlava státu pro Rozhlas a televizi Slovenska (RTVS).

Čaputová ve svém rodinném domě v Pezinku zažila za čtyři roky bombové poplachy, nábojnice v obálce, výhrůžky dětem i protesty na ulici před svým domem. Policejní prezident Štefan Hamran připustil, že není normální, když nejvyšší ústavní činitelé nebydlí ve speciálně zabezpečených bytech, a konstatoval, že to komplikuje práci ochranky.

V Brně přišly na Pavla s Čaputovou zástupy lidí. „Je to tady samé Nagano,“ řekl český prezident

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám