Hlavní obsah

Slovenská lékařka obvinila nemocnici kvůli úmrtí otce, který popíral covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košická lékařka obvinila univerzitní nemocnici Louisa Pasteura, že jejímu osmapadesátiletému otci poskytla úmyslně špatnou zdravotní péči, což vedlo k jeho úmrtí. Vedení nemocnice to důrazně popřelo.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice v Košicích

Článek

Otec lékařky byl chirurg a dlouhá léta pracoval právě ve zmíněné nemocnici. Nebyl zastáncem očkování a nesdílel většinově vědecké názory na pandemii.

Dcera nyní říká, že na ARO košické nemocnice se chovali k jejímu otci „nepřátelsky“ a připojili ho na umělou plicní ventilaci, i když to odmítal. Údajně na ARO řekli, že neočkovaným pacientům je stejně potřeba jen zatlačit oči a poslat na druhý svět.

V roce 2021 zemřelo nejvíc Slováků od druhé světové války

Evropa

Vedení nemocnice se vůči těmto tvrzením ohradilo s tím, že zdravotníci poskytují adekvátní péči všem bez ohledu na to, zda je pacient očkovaný či nikoliv.

Vůči slovům zmíněné lékařky se ohradila také Slovenská lékařská komora. Podle komory její vyjádření překročila hranici akceptovatelnosti a jsou v rozporu s etikou a medicínskými fakty.

Policie to řeší

Košická policie potvrdila, že přijala oznámení v souvislosti s šířením nepravdivých informací.

„V současnosti vykonáváme úkony před zahájením trestního řízení a prověřujeme podezření ze spáchání trestního činu pomluvy,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Ivanová. Podle informací regionálního listu Korzár trestní oznámení nepodala nemocnice.

Neočkovaní nebo částečně očkovaní pacienti tvoří v současnosti na Slovensku asi 70 procent hospitalizovaných s covidem.

„Chceme ubezpečit všechny pacienty a jejich rodinné příslušníky, že děláme vše pro záchranu každého lidského života,“ zdůraznila mluvčí košické nemocnice Monika Krišková.

Žena lhala o úmrtích po očkování. Musí zaplatit čtvrt milionu a omluvit se

Krimi

Zdravotníci čelí na Slovensku útokům antivaxerů stále častěji. Například infektolog Vladimír Krčméry z bezpečnostních důvodů odcestoval do zahraničí.

Stal se totiž prvním Slovákem, který byl očkovaný proti covidu a byl symbolem očkovací kampaně. Před jeho domem se pak konaly demonstrace.

„Křičeli na mě, že jsem pedofil, vrah nebo náčelník genocidy,“ řekl Krčméry deníku Sme. Na sociální síti dokonce kolovala výzva na smrt jeho vnoučat.

„Vyhrožovali mi také na ulici. Jeden mi řekl, že si mám koupit rakev, že mě polijí benzinem,“ dodal infektolog.

Reklama

Výběr článků

Načítám