Hlavní obsah

Slovenku při venčení psa napadlo stádo krav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čelkova Lehota

O velkém štěstí může hovořit 21letá studentka z obce Čelkova Lehota v okresu Považská Bystrica, kterou při venčení psa napadlo splašené stádo krav. „Zázrakem můžeme mluvit jen o lehkých až středně těžkých zraněních, ale i o traumatu na celý život,“ uvedla žilinská nemocnice, kde ženu hospitalizovali.

Foto: Fakultní nemocnice Žilina

Vyšetření ukázala zranění páteře a další zranění na těle po střetu se stádem. Na snímku podlitina za uchem

Článek

„Díky rychlému zásahu letecké záchranné služby byla žena přivezena na urgentní příjem v Žilině, kde jsme jí okamžitě poskytli potřebnou péči. Vyšetření ukázala zranění páteře a další zranění na těle po střetu se stádem. Pacientka je mimo ohrožení života hospitalizovaná na oddělení úrazové chirurgie,“ konstatovala nemocnice.

K neobvyklé události došlo v neděli 26. února, když se stádo krav splašilo a běželo na louku, kde žena venčila psa. „Žena si stáda všimla pozdě. Když stádo zpozorovala, bylo od ní na dvacet metrů. Když zjistila, že nestihne utéct, sbalila se do klubíčka a rukama si chránila hlavu,“ popsala situaci nemocnice na sociální síti.

Pes běžel pro pomoc

Pes odběhl k domu, kde žili rodiče zmíněné studentky, a i když pes rovněž utrpěl různá zranění po střetu se stádem krav, intenzivním štěkáním se snažil upozornit, že něco není v pořádku.

Krávy mezitím do ženy strkaly a dupaly po ní, ale podařilo se jí zavolat pomoc. Její křik uslyšeli další lidé, kteří krávy odehnali. Mladá žena byla zraněná, podchlazená a mimořádně vystrašená. „Pacientka byla při vědomí a stěžovala si na silné bolesti hlavy a krku. Po ošetření byla naložena na palubu vrtulníku,“ uvedla mluvčí leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková.

Majitel stáda se rodině napadené ženy omluvil a nabídl pomoc. „Žena měla obrovské štěstí, mohlo ji to stát život. Je to ojedinělá situace. Krávy muselo něco vyrušit, možná nějaké zvíře v lese. Krávy neútočí jen tak,“ řekl deníku Nový čas ředitel svazu chovatelů masového dobytku Ivan Nemčovský.

V Kanadě řeší uprchlé krávy, chytit je nedokázali ani kovbojové

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám