Hlavní obsah

Slovák utíkal ze švýcarské věznice po vzoru akčních filmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERN

Slovák odsouzený ve Švýcarsku k 17 letům odnětí svobody uprchl v pátek ráno z vězení v Sankt Gallenu, kde si odpykával trest za vraždu. K útěku jako z akčního filmu využil vstupní otvor na střechu. Slovák se ještě dopoledne dostal do sousedního Rakouska. Později se dostavil na policejní stanici s tvrzením, že byl přepaden. Zřejmě nepočítal s tím, že místní policie již na něj obdržela od švýcarských kolegů zatykač.

Článek

Sedmatřicetiletý Slovák si vystřihl útěk jako z nějaké bondovky. Rozhodl se totiž ze střechy věznice vprostřed zástavby města spustit po svázaných prostěradlech. Jeho lano bylo ale moc krátké,a tak musel z výšky několika metrů seskočit. Dopadl na střechu garáže a propadl se jí. Jeho pád zastavila až střecha zaparkovaného auta.

Muž tak mohl pokračovat v útěku. Policisté, kteří po něm zahájili okamžité pátrání ho až do pátečního večera hledali bezúspěšně. Ukázalo se totiž, že Slovák se ještě dopoledne dostal do sousedního Rakouska, když přeplaval rameno pohraničního Rýna u Gaißau, a do Bregenzu pak dojel autobusem.

Tam se dostavil na nejbližší strážnici rakouské policie a přítomné policistce řekl, že byl přepaden, zbit a okraden, a nyní žádá o pomoc. Policisté však již měli ze Švýcarska pátrací zatykač, muže poznali a zadrželi.

Muž si ve Švýcarsku odpykával od roku 2001 trest za vraždu obchodníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám