Hlavní obsah

Slovák střílel po lidech, kteří mu močili na plot, policisté mu zlomili ruce

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenští policisté zlomili obě ruce 42letému Ladislavovi, který v obci Nemšová v okresu Trenčín střílel na lidi proto, že mu močili na plot.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

„Při zatýkání kladl pasivní, pak aktivní odpor. Služební zákrok byl vyhodnocen jako zákonný a oprávněný,“ hájila zásah kolegů trenčínská policejní mluvčí Elena Antalová.

Ladislav měl v květnu střílet ze vzduchové pistole po lidech, kteří při odchodu z hospody močili na jeho plot. „Byl obviněn z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví,“ uvedla Antalová.

Když za ním policisté přišli, odmítl spolupracovat a kladl odpor. „Pacient utrpěl zlomeniny horních končetin s potřebou chirurgického zákroku. Jeho stav je stabilizovaný,“ řekla televizi Markíza mluvčí fakultní nemocnice v Trenčíně Petra Gembešová.

Bezpečnostní analytik Milan Žitný označil zásah policistů za nepřiměřený. „Pokud chce policie reagovat takovýmto způsobem, měla by se zamyslet nad tím, co má vlastně ve své náplni,“ uvedl Žitný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám