Hlavní obsah

Slovák bodl nožem kamaráda, aby se dostal do vězení, kde se chtěl polepšit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší soud Slovenské republiky uzavřel ve středu bizarní případ muže, který bodl svého kamaráda nožem do hrudníku, protože se chtěl dostat do vězení. Tímto se snažil vyřešit svou špatnou finanční situaci. Nejvyšší soud mu vyměřil 15 let vězení a rozsudek je pravomocný.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie při zásahu

Článek

Případ se stal před více než rokem v baru ve východoslovenském městě Levoča. Tehdy dvaadvacetiletý muž, o němž slovenská média píšou jako o Filipovi S., měl finanční problémy, nedokázal vyřešit svou životní situaci a začal mít také psychické problémy.

„Filip si nadělal dluhy a rozhodl se, že jediným východiskem pro něj bude vězení, v němž by se polepšil,“ uvedla televize Markíza.

V baru zaútočil na svého kamaráda Lukáše a bodl ho do hrudníku. „Lukáš naštěstí tento útok přežil,“ konstatovala televize.

Specializovaný trestní soud loni uznal mladíka vinným z pokusu o vraždu a vyměřil mu desetiletý trest. Filip tvrdil, že nechtěl kamaráda zabít, a odvolal se. „Nejvyšší soud rozhodl, že se jednalo o úkladnou vraždu ve stadiu pokusu, a za to mu vyměřil 15 let za mřížemi se středním stupněm ostrahy,“ dodala televize.

Podle senátu Nejvyššího soudu Filip chtěl svého kamaráda usmrtit a nožem útočil s tímto cílem.

Lupič přepadl banku kvůli jedinému dolaru. Chtěl se dostat do vězení

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám