Hlavní obsah

Sladkosti a půl milionu zanechal dobrodinec před polským sirotčincem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dětským domovem ve vsi Dlugie na jihovýchodě Polska se objevila kovová schránka, omotaná řetězem a opatřená zámkem na číselný kód. Ze sirotčince raději zavolali policii. Uvnitř bedýnky ale policie objevila sladkosti a bankovky v celkové hodnotě 100 tisíc zlotých (asi 534 tisíc korun), informovala dnes televize TVN 24 na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnanec dětského domova si v sobotu v sedm ráno povšiml nejen skříňky, ale i odcházející osoby. Nebylo jasné, zda to byl muž, nebo žena, každopádně tato osoba nereagovala na pokusy o navázání kontaktu.

„Prosím, nebojte se. Balík je dar. Není to nic nebezpečného,“ ujišťoval vzkaz zanechaný na bedničce. Zaměstnanci ale raději nález ohlásili policii a ta na místo dorazila i s pyrotechniky, kteří nález zkontrolovali. Mezitím ředitelka sirotčince telefonicky obdržela kód k otevření zámku: čtyři sedmičky. Kód správně fungoval a po otevření, které raději vykonal policista, se ukázalo, že bedýnka je plná sladkostí a bankovek.

Policie událost potvrdila a dále ji nevyšetřuje

Totožnost štědrého dárce či dárkyně zůstává tajemstvím. Dětský domov se chystá uložit peníze na účet v bance hned, jakmile v pondělí otevře – a to bude i příležitost ověřit pravost bankovek. Zatím se k daru nevyjadřuje.

Policie mezitím potvrdila, že tato událost se skutečně stala, a dodala, že po dárci nepátrá ani nevykonává další úkony v této věci.

Sedmiletá Polka Alicja má srdce z Česka

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám