Hlavní obsah

Skupinu lyžařů ve švýcarských Alpách překvapila bouře, čtyři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve švýcarských Alpách zemřeli čtyři turisté, napsal server deníku Blick. Neštěstí se odehrálo v regionu Pigne d'Arolla. Skupinu 14 lyžařů překvapila silná bouře, během níž nenašli cestu do chaty Cabane des Vignettes ve výšce 3157 metrů nad mořem. Skupina musela noc na pondělí strávit v horách.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarské Alpy, oblast Pigne d'Arolla

Článek

Krátce před pondělní 06.30 hlásili z chaty Cabane des Vignettes, že postrádají větší skupinu hostů. Do terénu okamžitě vyrazili záchranáři, lyžaře hledalo sedm vrtulníků.

Během krátké doby nalezli všechny pohřešované, jeden lyžař byl však už mrtvý, zemřel v důsledku pádu. Další tři zemřeli v nemocnici v důsledku silného podchlazení. Pět lidí se nachází v kritickém stavu.

Skupinu tvořili Němci, Italové a Francouzi. Jaké národnosti jsou jednotlivé oběti, policie nesdělila s tím, že musejí být oficiálně identifikovány.

Nebylo to jediné neštěstí, které se v Alpách odehrálo. Během neděle zahynuli v bernském regionu dva horolezci (21 a 22 let). Také oni doplatili na prudkou změnu počasí. Záchranáři je nalezli v pondělí bez známek života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám