Hlavní obsah

Skupina Slováků táhla mladíka na laně za automobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý mladík ze slovenského města Hlohovec čelil brutálnímu útoku pětice mužů, kteří ho zmlátili do bezvědomí, poté ho přivázali lanem k automobilu a táhli ho po polní cestě. Policisté na sociální síti informovali, že pětici útočníků zadrželi, byla na ně uvalena vazba a hrozí jim až dvanáct let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muži přinutili mladíka, aby nastoupil do auta, kde ho začali mlátit. Mladíkovi vyčítali, že den předtím kontaktoval policii, že zmíněná pětice mužů připravuje vloupání do rodinného domu. „S autem zajeli do obce Dvorníky, odbočili na polní cestu, přivázali mu na nohu lano a táhli ho za autem několik metrů. Když se mu podařilo se z lana dostat, přiběhli k němu a pokračovali v bití,“ uvedla policie.

Mladíkovi pak přikázali, aby se svlékl, z oblečení mu vzali mobil, průkaz a pět eur. „V útoku přestali až poté, kdy si mysleli, že osoba je už v bezvědomí,“ konstatovala slovenská policie. Mladíka pak hodili do kufru auta, a nakonec ho vyhodili z vozu v obci Bojničky.

„Tam požádal o pomoc v nejbližším domě starší ženu a krátce před šestou ráno mu policisté z Hlohovce přivolali záchranáře. Mladík skončil s mnohačetnými zraněními na celém těle v nemocnici, kde ho ošetřili,“ uvedla policie.

Pachatelé byli zadrženi krátce po činu. Muži ve věku 18, 20, 21, 26 a 31 let byli už v minulosti soudně trestáni, převážně za násilné trestné činy. Kromě řidiče byli všichni v čase útoku pod vlivem alkoholu a tři z nich jsou v podmínce. „Jeden z obviněných měl v čase volna vypomáhat v rámci občanské iniciativy při řešení výtržností mladistvých,“ dodala slovenská policie.

Za vláčení muže na laně za autem si odsedí téměř 20 let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám