Hlavní obsah

Sex prominentů s dětmi otřásl Polskem

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět prominentů v 20tisícovém východopolském městě Zambrow - lékař, developer, státní úředník a dva vyšší policejní důstojníci - sexuálně zneužívali děti z místního dětského domova. Policie už pětici mužů obvinila a hrozí jim vysoké tresty, informoval v úterý list Gazeta Wyborcza.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aféra, která otřásla Polskem, odstartovala koncem minulého roku. Tehdy si vychovatelé v dětském domově všimli, že dvě neplnoleté dívky mají u sebe poměrně vysoké obnosy peněz. Na otázku, odkud je mají, dívky přiznaly, že je dostaly za sex se staršími muži. Ti jim měli platit od 50 do 250 zlotých (od 330 do 1650 korun).

Vzápětí začala policie případ prošetřovat a vyšetřovatelé zjistili, že mezi podezřelými jsou dva policisté. „Místo toho, aby se podobným věcem snažili zabránit, sami je páchali,“ uvedl Dariusz Blazejczyk, mluvčí městské prokuratury v Zambrowě. Obvinění policisté už byli propuštěni a jejich nadřízený byl odvolán z funkce.

„Pětice mužů, obviněných ze sexuálního zneužívání neplnoletých, patřila k nejvlivnějším lidem ve městě,“ uvedla Gazeta Wyborcza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám