Hlavní obsah

Sesuv půdy smetl v Norsku do moře osm domů, karavan a psa

Novinky, nčs

Celkem osm domů bylo ve středu zničeno při sesuvu půdy ve městě Alta na severu Norska. Při sesuvu nebyl nikdo zraněn, do moře byl smeten pes, ten se však rovněž dostal do bezpečí na pevninu. Záchrannou operaci komplikovaly obavy z dalších sesuvů, informoval norský autor David Nikel z magazínu Forbes.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuvy půdy zasáhly sever NorskaVideo: Reuters

 
Článek

K sesuvu podle policie došlo před čtvrtou hodinou odpolední a do akce se ihned dostaly jednotky pobřežní policie, ze vzduchu situaci monitoroval vrtulník. Při sesuvu došlo ke zničení osmi domů, které slouží ve většině případů jako letní sídla a v době sesuvu byly prázdné. V pondělí byl přitom v Norsku státní svátek a předpokládá se, že v tu dobu bylo v oblasti lidí více. Do moře byl smeten rovněž jeden karavan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila, jak se v Norsku utrhl kus země i s domy a sjel do mořeVideo: AP

Policie se do místa sesuvu nemohla dostat, hrozily totiž další sesuvy. Záchranná akce byla okolo devatenácté hodiny odvolána a policie nadále prošetřuje, zda v oblasti skutečně nikdo nezůstal. Spatřen byl také pes, který se vlastními silami dostal bezpečně na břeh.

Dům snů se zřítil z útesu a majitelce zbyly oči pro pláč

Koktejl

„Policie pátrala z helikoptéry s termokamerou, ale v oblasti sesuvu nikoho neobjevila,” ujasnil velitel zásahu Sten-Rune Nikolaisen. Podle lokálních médií se na místě později objevilo ještě několik menších sesuvů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám