Hlavní obsah

Senior za volantem srazil na přechodu v Berlíně turisty. Matka ani čtyřleté dítě nepřežily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednačtyřicetiletá žena z Belgie a její čtyřletý syn v sobotu v Berlíně zahynuli poté, co je na přechodu srazilo auto řízené 83letým řidičem. Ten jel podle svědků nepřiměřenou rychlostí a snažil se předjet auta čekající na semaforu na zelenou.

Řidič v Berlíně při divoké jízdě srazil Belgičanku se čtyřletým synem, oba zemřeliVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři se dle vyjádření požárníků matku se synem snažili již na místě resuscitovat. Matka však podle informací televizní stanice ABC zahynula krátce po převozu do nemocnice a její syn zemřel po operaci o pár hodin později.

Srážku viděli i ženin manžel a sestra, kteří byli hospitalizováni s šokem. Všichni čtyři jsou Belgičané a v Berlíně byli jako turisté.

Řidič, který je srazil, jel podle svědků nepřiměřenou rychlostí a snažil se předjet auta stojící na semaforu. Přitom srazil dvojici chodců a posléze naboural do dalšího vozidla. To následně najelo do jednoho z aut čekajících na semaforu.

Jeden z řidičů byl při nehodě vážně zraněn a i on byl hospitalizován. Do nemocnice byl převezen i senior, který nehodu způsobil, ale ten z ní byl hned po ošetření propuštěn.

K celé události došlo u berlínského náměstí Potstdamer Platz v centru Berlína. Kvůli frekventovanosti této části města událost spatřilo mnoho svědků. I těm se na místě věnovali záchranáři a poradci. Policie nyní vyšetřuje přesnou příčinu nehody.

Zemědělci z Polska, Česka a Německa protestovali v Trojmezí, s traktory zablokovali silnici

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám