Hlavní obsah

Scholz ukázal první foto po úrazu při joggingu - s páskou na oku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý kancléř Olaf Scholz v pondělí zveřejnil svou první fotografii po sobotním úrazu, který utrpěl při kondičním běhu a způsobil si pohmožděniny v obličeji. Snímek jej zachycuje s černou páskou přes pravé oko.

Foto: Bpa, Reuters

Německý kancléř Olaf Scholz po úrazu.

Článek

„Jsem zvědavý na internetové vtípky. Díky za přání všeho dobrého, vypadá to hůř, než to ve skutečnosti je!“ napsal 65letý Scholz na Instagramu. Jeho mluvčí Steffen Hebestreit uvedl, že se kancléři vzhledem k okolnostem daří dobře. „Vypadá trochu utrápeně,“ dodal.

Scholzovo poraněné oko je podle deníku Bild silně oteklé a pod páskou jsou zřetelné odřeniny. Žádnou další újmu si prý nepřivodil.

Kancléř si poranění způsobil v sobotu kolem poledne, když běžel po své oblíbené trase v Postupimi. Absolvuje ji až třikrát týdně.

Foto: Marks Bodo, ČTK

Olaf Scholz při kondičním běhu v roce 2013 jako starosta Hamburku.

Scholz při joggingu zakopl a upadl na obličej. Osobní strážci byli jako vždy s ním a poskytli mu okamžitou pomoc, než jej dopravili do nemocnice. Neděli kancléř strávil ve svém postupimském bytě.

Ještě v pondělí se Scholz chystal vrátit k pracovnímu programu ve své berlínské úřadovně a večer měl v plánu účast na slavnosti sociálně demokratického deníku Vorwärts (Vpřed).

Scholz upadl při běhání a pohmoždil si obličej

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám