Hlavní obsah

Saúdský princ ubil služebného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V Londýně soudí příslušníka saúdské královské rodiny. Abdulazíz bin Násir čelí obvinění z vraždy se sexuálním podtextem svého služebného, napsala v úterý britská média.

Foto: Profimedia.cz

Hotel v londýnské čtvrti Marylebone, v němž dvojice sdílela pokoj.

Článek

Princ měl už dříve na služebného Bandara Abdulazíze fyzicky zaútočit a zneužívat ho. Dvaatřicetiletý muž byl v polovině února nalezen uškrcený v posteli v hotelovém pokoji, který s princem sdílel. Na polštáři byla krev.

Podle vyšetřovatelů obdržela oběť sérii ran do hlavy a obličeje. Měla rozražený ret, zlomený zub, nateklé oko, poraněné ucho, zlomené žebro, zhmožděniny po úderech v břišní oblasti, a vnitřně krvácela do mozku. Stopy po zubech v obličeji podle obžaloby nesly jasný sexuální podtext a zároveň dokumentovaly, jak zuřivému útoku muž čelil. Krev byla i v ostatních pokojích, uvedla policie.

Princ nejprve tvrdil, že poranění pocházela z doby tři týdny před pobočníkovou smrtí, kdy ho přepadli na ulici. Záznamy z kamery z výtahu v hotelu v londýnské čtvrti Marylebone ale prokázaly, že služebného bil sám princ. Dvojice sdílela hotelový pokoj přes tři týdny.

Čtyřiatřicetiletý princ obvinění z vraždy a těžkého ublížení na těle odmítá, stejně jako tvrzení, že je homosexuál. Uvedl, že v noc smrti Abdulazíze s ním do pozdních hodin popíjel na baru. Později šli spát a když se ve tři hodiny ráno probudil, zjistil, že služebný nejeví známky života.

Související témata:

Výběr článků

Načítám