Hlavní obsah

Ruští vojáci mají málo zimního oblečení, kradou ho civilistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská armáda nemá dostatek teplého oblečení, kterým by na zimní měsíce vybavila své vojáky. Ti se proto stále častěji uchylují ke krádežím a rabování domů na okupovaném území, aby toto oblečení získali. Plyne to z večerního shrnutí zprávy ukrajinského generálního štábu, který podotkl, že se to týká hlavně Chersonské oblasti.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Ukrajinský voják u Bachmutu

Článek

„Nedostatek teplého oblečení podle dostupných informací vedl ke zvýšení počtu případů krádeží a rabování příslušníky ozbrojených sil Ruské federace na dočasně okupovaném území Chersonské oblasti,“ uvedl ve čtvrteční zprávě mluvčí generálního štábu Oleksandr Štupun.

Po sítích už několik týdnů kolují příspěvky mobilizovaných Rusů, kteří se s ne právě nadšenými výrazy „chlubí“ tím, co k boji dostali. Mnoho věcí si prý měli vzít s sebou z domova nebo koupit.

Čtvrteční večerní zpráva generálního štábu také upozorňuje na nedostatečný výcvik mobilizovaných Rusů, kteří neumí používat základní zbraně a dostávají techniku, která není spolehlivá. Konkrétně zmiňuje tanky T-62, které byly vyskladněny po dlouhé době zakonzervování.

Štupun rovněž zmiňuje snahu Ruska udržet dobytá území a opevňování na levém břehu Dněpru.

Rusové dále útočí na Bachmut a Avdijivku a zahájili dělostřeleckou palbu na obce u Novopavlivsku.

Rusko stíhá prvního vojáka za neuposlechnutí rozkazu odjet na Ukrajinu

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám