Hlavní obsah

Rusové se snaží obnovit ofenzivu na Slavjansk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské síly nadále pokračují ve snaze dobýt správní centrum Luhanské oblasti město Severodoněck a Bachmut, uvedl ukrajinský generální štáb. V Severodoněcku pokračují pouliční boje. Současně se Rusové snaží obnovit ofenzivu na Slavjansk.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinští vojáci se přesouvají do SeverodoněckuVideo: Reuters

 
Článek

„Ve slavjanském směru provádějí okupanti systematickou palbu, aby vytvořili podmínky pro obnovení ofenzivy na město Slavjansk. Provádějí útočné operace,“ píše se v pravidelném shrnutí situace z bojiště. Pod intenzivní dělostřeleckou palbou se nacházejí ukrajinské jednotky u Charkova, Starého Saltova, Rubižného a Čepilu.

Situace na frontě je „extrémně obtížná“ přiznal guvernér Luhanské oblasti Serhij Hajdaj. Rusko zabralo některé oblasti a nashromáždilo dostatek rezerv pro novou velkou ofenzivu.

Foto: Oleksandr Ratushniak, ČTK/AP

Украинский танк на позиции под Северодонецком

Ruské síly podle serveru Kyiv Independent úspěšně postupují směrem na Lysyčansk z jihu a ohrožují ukrajinskou obranu. Jednotkám hrozí, že budou obklíčeny. Město Lysyčansk je pod silným ostřelováním.

Ukrajinský generální štáb informoval, že ruská armáda má tři praporní taktické skupiny a výsadkové jednotky v pohraniční Brjanské oblasti.

Rusové na Ukrajině zřídili dvacet filtračních lágrů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám