Hlavní obsah

Rusové do boje s koronavirem vypravili vakcinační vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irkutsk

Obyvatelé Tulunu, malého města v Irkutské oblasti, více než 3800 kilometrů od Moskvy, dostali první dávky vakcíny Sputnik V proti koronaviru ve speciálně upraveném zdravotnickém vlaku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruskem projíždí vakcinační vlakVideo: Reuters

 
Článek

V příštích dnech budou ve vakcinačním vlaku naočkovány desítky dalších Rusů. Vláda totiž soupravu nasadila do očkovací kampaně v odlehlých částech země. Záběry z očkovacího střediska na kolejích ve středu zveřejnila agentura Reuters.

Cílem soupravy jsou během nynější výpravy odlehlá místa Irkutského regionu, kam se obtížně dostává autem. V jihosibiřském regionu na severozápadním břehu Bajkalu by měl vlak vykonat patnáct vakcinačních zastávek.

Rusko chce dobýt svět „odlehčeným” Sputnikem

Koronavirus

Cestou zpátky pak bude za tři týdny stavět znova, aby pacientům podal druhou dávku Sputniku. Zdravotnické zařízení na kolejích už v Rusku slouží přes 10 let. Za tu dobu už v něm bylo podle informací na webu ruských drah ošetřeno na 135 tisíc lidí.

Od vypuknutí pandemie koronaviru už nemocí covid-19 v 144,5milonovém Rusku ochořely podle oficiálních statistik více než 4 miliony lidí a přes 90 tisíc Rusů nákaze podlehlo. Irkutská oblast s 2,5 miliony obyvatel patří v Rusku k nejpostiženějším. Místní úřady napočítaly už 59 tisíc nakažených a více než 2 tisíce mrtvých, uvedla agentura Reuters.

Tvůrce Sputniku V žádá omluvu za slova o „ruské ruletě”

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám