Hlavní obsah

Ruský útok na Charkov: Sedm mrtvých včetně tří dětí, zničený sklad ropy a 15 domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský útok na Charkov si v pátek pozdě večer vyžádal sedm životů, včetně tří dětských. Napsaly to v sobotu agentura AFP a ruskojazyčný server BBC s odvoláním na místní úřady. Ruské drony podle nich zasáhly sklad ropy, což způsobilo rozsáhlý požár, který zničil 15 domů, kolem 50 lidí muselo být evakuováno.

Foto: Kharkiv Regional Prosecutor's Of, Reuters

Hasiči v ukrajinském Charkově likvidují požár po útoku ruských dronů

Článek

Trojice dronů sklad ropy v Charkově podle úřadů zasáhla před 23:00 místního času (22:00 SEČ). Důsledky útoku jsou dobře patrné na videích na sociálních sítích, která ukazují budovy v plamenech.

Úřady nejprve mluvily pouze o jednom zraněném a zničené čerpací stanici, později ale našly další oběti. Šéf charkovské vojenské správy Oleh Syněhubov informoval o sedmi mrtvých, mezi nimiž jsou i půlroční kojenec a děti ve věku čtyř a sedmi let. Další lidé jsou zraněni.

V obci Velykyj Burluk, která leží východně od druhého největšího ukrajinského města, byla zasažena nemocnice a restaurace.

Foto: Stringer, Reuters

Zničený obchod s potravinami v Charkově po útoku ruských dronů

Agentura Reuters podotkla, že není schopna nezávisle ověřit podrobnosti o útoku. Charkov, který leží nedaleko ruských hranic, se však terčem ruských úderů stává často.

Další útok byl hlášen z Oděsy, kde je jeden zraněný. Tři lidé už dříve během pátku zemřeli v Sumské oblasti.

Putin je geopolitický šílenec, reagují Ukrajinci na rozhovor s Carlsonem

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám