Hlavní obsah

Rusko zasáhlo obytné domy v Dněpropetrovské oblasti. Mezi mrtvými jsou děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnipro

Při ruských útocích v noci na pátek zemřeli v Dnipru dva lidé. Dalších šest včetně dvou dětí bylo zabito při útoku na nedalekém Synělnykovu. Zraněno bylo 29 osob, uvedla Ukrajinska pravda.

Hasiči u zasaženého domu v DnipruVideo: Reuters

 
Článek

„V tuto chvíli zemřelo osm lidí. Jsou mezi nimi děti. Dva lidé, muž a žena, zahynuli v Dnipru. Dalších šest obětí je ze Synělnykova,“ uvedl na svém účtu na Telegramu šéf vojenskocivilní správy Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak. Děti byly ve věku šesti a osmi let, osmileté zemřelo po převozu do nemocnice.

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

Záchranáři odnášejí zraněného po ruském útoku na Dněpropetrovskou oblast

Zraněných je podle ministerstva pro mimořádné události evidováno v Dnipru dvacet, šest včetně jednoho dítěte v Synělnykovu a tři v Kryvém Rihu, napsala Ukrajinska pravda.

Foto: ČTK/AP

Hasiči u zasaženého domu v Dnipru

V Dnipru byly podle Lysaka zasaženy dva objekty infrastruktury a jeden obytný dům. V Synělnykovu byly částečně zničeny čtyři rodinné domky a osm poškozeno.

V Pavlovgradu byl zasažen neupřesněný podnik.

Foto: ČTK/AP

Ukrajinští záchranáři zasahují po ruském ostřelování v Dnipru

Šlo o masivní útok

Lysak uvedl, že šlo o masivní útok: „Část nepřátelských cílů sestřelily síly protivzdušné obrany. Jen během rána, předběžně, devět raket a ještě dvě v noci. Bohužel jsou i dopady (ruských raket na zvolené cíle).“

Dělostřelectvo ostřelovalo už večer Nikopol.

Na celé Ukrajině byl v noci vyhlášen vzdušný poplach, který byl odvolán v 6:15.

Rusové iskanderem útočili na civilisty v Černihivu, na místě je čtrnáct mrtvých

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám