Hlavní obsah

Rusové iskanderem útočili na civilisty v Černihivu, na místě je čtrnáct mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruská armáda ve středu ráno podnikla několik raketových úderů na civilní objekty ve městě Černihiv ve stejnojmenné ukrajinské oblasti. Informoval o tom starosta města Oleksandr Lomak na Telegramu, kde dále uvedl, že si útok vyžádal jedenáct mrtvých a 20 zraněných. Černihivská oblastní správa posléze uvedla, že zemřelo nejméně 14 lidí a dalších 60 bylo zraněno. Další lidé mohou být zaklíněni pod troskami.

Státní pohotovostní služba UkrajinyVideo: Státní pohotovostní služba Ukrajiny

 
Článek

„Rusko provedlo několik raketových úderů na civilní a sociální infrastrukturu v Černihivu. Bohužel jsou zde mrtví a zranění,“ uvedl na Telegramu Lomak, který nejprve informoval o pěti obětech.

Posléze ale počet mrtvých specifikoval poradce Černihivské oblastí správy Andrij Podorvan, který prohlásil, že na místě zemřelo 14 lidí a dalších 60 bylo zraněno. „Mezi nimi jsou i tři děti, několik desítek lidí je hospitalizováno,“ uvedl podle listu Ukrajinska Pravda Podorvan.

Šéf Černihivské oblasti Vjačeslav Chaus dále v telegramovém příspěvku uvedl, že na místě pracují záchranáři, kteří všem zraněným poskytují veškerou možnou pomoc.

Podle Ukrajinské Pravdy byly ve městě slyšet tři různé exploze v 9:03 (8:03 SEČ) s tím, že došlo k zásahu osmipatrového panelového domu a dalších objektů. Nejméně jedna z raket, kterou okupanti vypálili, byla balistická střela Iskander.

Lomak také uvedl, že krevní centrum v Černihivské oblasti potřebuje doplnit zásoby krve. Potřeba je zejména dárců s univerzální krevní skupinou nula negativní.

Nad základnou NATO v Rumunsku přelétly „neznámé drony“

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám